Koláč z rebarbory

Potřebujeme: 1000 g rebarbory, 200 g práškového cukru, 250 g polohrubé mouky, sůl, 240 g rostlinného tuku, 50 g moučkového cukru, 3 polévkové lžíce vody , 2 polévkové lžíce zakysané smetany, 1 žloutek, 1 / 2 balíčku prášku do pečiva, 10 g tuku na vymazání plechu.

Rebarboru očistíme, omyjeme, nakrájíme na kostičky a dáme do misky, posypeme cukrem a necháme asi 20 minut odstát. Mouku a trochu soli, tuk, moučkový cukr, kypřící prášek, vodu , zakysanou smetanu, žloutek smícháme a na vále vypracujeme hladké polotuhé těsto, které necháme asi půl hodiny odstát. Potom těsto rozválíme, položíme na vymaštěnou formu. Rebarboru necháme okapat, uložíme na těsto a dáme péct do středně vyhřáté trouby. Po upečení posypeme cukrem. Podáváme dětem od 2 let.
 

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus