Zelné fleky

Potřebujeme: 200 g těstovin (flíčky), voda na vaření, sůl, 1 polévková lžíce oleje , 60 g hlávkového zelí, 10 g cukru, 2 polévkové lžíce oleje, skořicový cukr, 10 g moučkového cukru na posypání

Flíčky uděláme z těsta na domácí těstoviny, vyvaříme v mírně osolené vařící vodě, promícháme, když vyjdou na povrch, vyjmeme je, scedíme, opláchneme pod tekoucí vodou, omastíme olejem. Hlávkové zelí omyjeme, očistíme a nastrouháme na jemném struhadle a spolu s cukrem, mírně podlitou vodou dáme dusit do měkka. Po udušeni přidáme mletou skořici, olej, promícháme, přidáme flíčky a podáváme posypané moučkovým cukrem. Podáváme dětem od 18 měsíců.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus