Zeleninový puding
Potřebujeme: 100 g míchané zeleniny, 15 g rostlinného tuku, 15 g krupicové mouky, 2 polévkové lžíce oleje, 10 g krupice,formičky nebo misky ze skla na vaření, zelená nať, 0,5 dl mléka , 1 vejce, voda na vaření
Do rozpuštěného tuku přidáme mouku, mírně osmahneme, zalijeme mlékem a uvaříme kaši. Do vychladlé kaše zamícháme žloutek, očištěnou, omytou, pokrájenou a nad párou uvařenou zeleninu, umytou, posekanou zelenou nať, sůl, z bílku ušlehaný tuhý sníh. Vše zlehka promícháme a dáme do formiček, které jsme vymastili olejem a vysypali krupicí. Vložíme je do vody tak, aby voda dosahovala do poloviny formiček. Nádobu přikryjeme a pudink vaříme asi půl hodiny. Podáváme dětem od 1 roku.