Tvarohové pirohy
Potřebujeme: 125 g netučného tvarohu, 15 g moučkového cukru, 20 g rostlinného tuku, 20 g strouhanky z pečiva, 15 g cukru na posypání, 1 / 2 vejce, voda , sůl
Těsto na pirohy uděláme jako domácí těstoviny. Vyválené těsto nakrájíme na širší pásy, které nakrájíme na čtverce o velikosti asi 6 x 6 cm, do středu kterých dáme trochu tvarohové náplně. Dva protilehlé rohy spojíme a dobře přitlačíme, aby nádivka z pirohů během vaření nevytekla. Vaříme je v mírně osolené vařící vodě, občas promícháme, když vyplavou na povrch, vyjmeme je, scedíme, opláchneme pod tekoucí vodou a posypeme strouhankou osmaženou na tuku a moučkovým cukrem. Podáváme dětem od 1 roku.