Dýňová polévka s medem

 

Potřebujeme:1 středně velká cibule,1 mrkev,1stroužek česneku,1kg nakrájená dužina dýně,2 lžíce medu,3 snítky šalvěje,750ml zeleninového vývaru,80ml smetany ke šlehání,lžíce citronové šťávy,mořská sůl,mletý černý pepř

 

Nejprve rozehřejeme máslo ve velkém hrnci. Přidáme nakrájenou cibuli, mrkev a česnek.
Nádobu přiklopíme a necháme 5 min dusit na mírném ohni. Poté vmícháme dýni, med a šalvěj a znovu přiklopíme a necháme dusit dalších deset min, dokud veškerá zelenina nezměkne. Pak hrnec odstavíme a necháme vychladnout.

Poté odstraníme šalvěj a polévku přecedíme. Všechnu zeleninu i s vývarem rozmixujeme na kaši, přivedeme k varu a vmícháme smetanu.

Pak už polévku nevaříme, pouze ochutíme citonovou šťávou, pepřem a solí.

 

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus