Zeleninové rizoto
Potřebujeme:100 g rýže, dvojnásobné množství vody , 30 g mrkve, 30 g hrášku (sterilovaného bez nálevu), 20 g rostlinného tuku, fenykl, zelená nať, 2 polévkové lžíce vody
Rýži přebereme, opláchneme pod tekoucí vodou, zalijeme dvojnásobným množstvím vody, jako je rýže a dáme přikryté dusit do horké trouby. Mrkev očistíme, omyjeme a pokrájíme na drobné kostičky. Dáme nasucho opražit, přidáme hrášek, pokud je sterilizovaný tak bez nálevu, mírně opražíme, podlijeme trochou horké vody, přidáme tuk a dusíme do měkka. Měkkou rýži přimícháme k zelenině, přidáme fenykl, promícháme a necháme chvíli přikryté odstát. Podáváme dětem od konce 7 měsíce.