Medovo-jogurtový chléb

Potřebujeme:

300g mouka hladká
1a1 / 2 lžičky prášku do pečiva
1/2lyžičky sody
1/2lyžičky soli
300ml nízkotučný bílý jogurt
2 polévkové lžíce medu
2 vajíčková bílky
2-3 polévkové lžíce rozinek (podle chuti)

Mouku prosejeme, přimícháme kypřící prášek, jedlou sodu a sůl. Zvlášť smícháme jogurt, bílky a med. Směs vlijeme do mouky, přidáme rozinky a vypracujeme hutné těsto. To dáme do vymazané a moukou vysypané formy na biskupský chléb a vložíme do trouby předehřáté na 220 ° C. Pečeme asi 20 minut. Upečený sladký chlebíček necháme mírně vychladnout (asi tak 10 minut) a vyklopíme z formy.

 

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus