Chléb s parmazánem
Potřebujeme:
1 lžička mořské soli
1 lžička másla
6 vajíček
125 ml olivového oleje
½ lžičky sušeného tymiánu
½ svazku kopru
po 1 svazku petrželky a pažitky
50g piniových oříšků
60g strouhaného parmazánu
1 lžička strouhané citronové kůry
300g celozrnné pšeničné mouky
100g jahelné mouky
1 balení prášku do pečiva
Piniové oříšky upražit za stálého míchání nasucho na teflonové pánvi do zlatava. Necháme vychladnout. Čerstvé bylinky opláchneme, osušíme a nahrubo posekáme. pšeničnou a prosátou mouku smícháme s tymiánem, citronovou kůrou, práškem do pečiva a sýrem. Vejce vyšleháme do pěny s olejem a solí postupně to vmícháme do ochucené mouky. Troubu rozehřejeme na 200 ° C. Bylinky a piniové oříšky vmícháme do těsta a naplníme ji do vymazané formy. Pořádně uhladíme a pečeme 50 min. Teplotu snížíme na 180 ° C a ještě asi 25 min. dopékáme. Chléb necháme trochu vychladnout vyklopíme a dáme nejméně na 3 hodiny odpočinout. Teprve potom ho nakrájíme.