Švédský kukuřičný chléb
Potřebujeme:
2 hrnky vody nebo nízkotučného mléka
2 hrnky polohrubé mouky
½ hrnku másla (110g)
2 hrnky žluté kukuřičné krupice
1 ½ hrnku cukru
1 lžička prášku do pečiva
1 lžíce soli
3 velké vejce
předehřejeme troubu na 200 ° C. Vymažeme skleněnou zapékací mísu velikosti 33cm x25cm x5cm vysokou. našlehat cukr s máslem dohladka.Postupně přidávat vejce jedno po druhém a dobře je zašleháme. Přidat 2 hrnky vody a kukuřičné krupice.Přidat prosátou mouku ze solí a práškem do pečiva. Vypracovat do hladka. Vložit těsto do připravené nádoby. Péci asi 35 min., až je chléb zlatohnědý a zapíchnutá špejle a do jeho středu po vytažení je čistá.