Americký sýrový chléb

Potřebujeme:

2 hrnky mléka
2 / 3 hrnečku kukuřičné krupice
1 hrnek jemně nastrouhaného sýru čedar nebo podobný s výraznou pikantní chutí
1 a ½ hrnku kukuřičných zrníček (čerstvé nebo zmražené)
4 velká vejce
špetka  pepře
hrubá sůl
1 lžíce másla + na vymazání

Zahřejeme troubu na 230 ° C. Máslem vymastíme suflé nádobku nebo hlubokou zapékací misku . Ve středním hrnci smícháme mléko, sůl,  pepř, kukuřičnou krupici a kukuřici. Přivedeme do varu, snížíme na střední teplotu a za stálého míchání necháme trochu vřít až směs trochu zhoustne, asi 3-4 min .. Mimo oheň vmícháme sýr. Necháme vychladnout tak aby byla směs teplá na dotek, asi 15 min .. Vmícháme žloutky jeden po druhém. V čisté misce vyšleháme bílky se špetkou soli na měkké kopečky. Přidáme 1 / 3 bílku do kukuřičné směsi aby se nadlehčila. Přidáme zbytek vyšlehaného bílku pomocí cukrářské stěrky. Směs nalijeme do připravené nádoby. Vložíme do trouby, snížíme teplotu na 190 ° C a pečeme asi 25-30 min .. Chléb se musí oddalovat od stěn, uprostřed trochu měkký, avšak po okrajích ztvrdlý.
 

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus