Grilovací posezení
Příjemné posezení s rodinou či přáteli na terase nebo v zahradě a dobré jídlo - to je skvělý relax!
Naše tipy na vaši gril párty:
Grilované špízy a čerstvý Penam Chléb dýňový , to je ten správný základ. Toastový chléb je výborný grilovaný na sucho . Špíz podávejte na chlebíčky, šťáva mu dodá příjemnou chuť. Tip pro gurmány: plátky toastového chleba jemně natřete bylinkovým máslem, po dva spojte a můžete grilovat. Tmavý toastový chléb před grilováním pokapejte "marinádou" z olivového oleje se solí a prolisovaným česnekem. Aby byl chléb křupavější, před grilováním jej můžete potřít máslem smíchaným s prolisovaným česnekem.
Umíte grilovat zeleninu? Cuketu můžete před grilováním nasolíme nebo potřít olivovým olejem s prolisovaným česnekem. Rajčata grilujte vcelku, případně nakrájené na čtvrtiny, cibuli při grilování potřete olivovým olejem. Houby očistěte, osolte, pokapejte olivovým olejem. Podávejte s dýňovým chlebem Penam.
RECEPTY
Grilovaný chléb s pikantním limetková máslem
Potřebujete: 110 g másla, 1 polévkovou lžíci limetkové šťávy a podle chuti chilli koření.
Postup: Do změklého másla vmícháte limetkovou šťávu a chilli koření, vše dobře v misce promíchejte, aby se pomazánka pěkně spojila. Pak jemně natřete toastový chléb Penam a grilujte asi 4 minuty.
Cézar z grilu
Potřebujete: 2 kuřecí prsa HYZA v zbojnické marinádě, 3 lžíce oleje, 1 hlávku listového salátu, 2 plátky Penam tmavého toastového chleba, cherry rajčata.
Na zálivku: 3 lžíce majonézy, 1 lžíci nastrouhaného parmazánu, 1 prolisovaný stroužek česneku, čerstvé nasekané bylinky (petrželku, pažitku) sůl, pepř.
Postup: grilovaná kuřecí prsa nechte vychladnout a nakrájejte na tenké plátky. Natrhané salátové listy promícháte v míse se zálivkou z majolky, strouhaného parmezánu, prolisovaného česneku, bylinek, soli a pepře. Toastový chléb nasucho ugrilovat a nakrájíte na kostky, kterými posypete salát s kuřecím masem. Můžete dozdobit na poloviny nakrájenými cherry rajčátky - salát bude šťavnatější. Grilovací recepty: Hyza, Penam
Dezerty
Jahodové Truffle (Doba přípravy: asi 15 minut)
Počet porcí: 4
Potřebujete: 200 g čerstvých omytých jahod , 20 ks dětských piškotů , 1 balíček Pudingu Originál s jahodovou příchutí Dr.Oetker , 500 ml mléka , 40 g cukru , 200 ml smetany na šlehání , 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker , 50 g mandlových lupínků
Ještě potřebujete: cukrářské sáček , teflonovou pánev
Postup: Na přípravu Truffle nakrájíte jahody na čtvrtky a rozdělíte společně s piškoty do sklenic.
Puding uvaříte s cukrem a mlékem podle návodu na obalu a zalijete jím jahody a piškoty. Necháte vychladnout.
Smetanu ušleháme s vanilkovým cukrem do tuha. Šlehačkou naplníte cukrářské kapsa a ozdobíte povrch sklenic. Nakonec posypete mandlovými lupínky opraženými na teflonové pánvi bez tuku.
"Ptačí mlíčko" (Doba přípravy: asi 20 minut)
Počet porcí: 4
Potřebujete: 500 ml mléka , bílky ze tří vajec , 10 g cukru , 1 balíček Pudingu Originál s vanilkovou příchutí Dr.Oetker , 300 ml mléka , 40 g cukru , ½ KL mleté skořice
Postup: Na přípravu dezertu vyšleháte bílky spolu s 10 g cukru a nakonec zlehka vmícháte skořici. 500 ml mléka zahřejete do varu. Lžičkou vykrajujeme ze sladkých bílků "obláčky" a vkládáte do vroucího mléka. Několikrát "obláčky" v mléce obrátíte a ihned vybíráte z mléka do studené nádoby.
Puding rozmícháte v 300 ml mléka, přidáte 40 g cukru a směs nalijete do mléka, ve kterém jsme připravovali "obláčky". Řídký pudink vaříte 1 minutu, během varu můžete přidat 1 PL rumu kvůli vůni. Puding rozdělíte do hlubokých talířů a na povrch poklademe "obláčky".