Jablka
Účinky: Jablka téměř neobsahují bílkoviny, mají však vysoký obsah vody, málo sacharidů av slupce nepatrné množství vody. Mimořádně bohaté jsou na vitamíny a stopové prvky.
Jablka mají vysoký obsah draslíku. Jablko obsahuje až 30% vlákniny.
Regenerují a očišťují organismus, snižují hladinu cholesterolu a cukru v
krve. Jsou účinné i při bolestech hlavy a závratích. Pomáhají při průjmu a
zácpě. Proti průjmu pomáhají sladká jablka, při zácpě zase kyselé, které
povzbuzují činnost střev. Jsou osvědčený prostředek při potížích s
klouby. Podporují odolnost proti chorobám. Jablka působí jako vynikající
omlazovací kúra. Ze slupky a dužiny, které chrání jaderník, se v
lidském organismu uvolňují látky s léčivým i preventivním účinkem. Odvar z jabloňových květů má uklidňující účinky a zmírňuje záchvaty kašle. Při chřipce a kašli se osvědčilo pití šťávy z jablek. Jemně nastrouhané jablko i se slupkou konzumované večer váže ve střevech toxické látky.
Množství: Několik výzkumy potvrdily, že konzumace jednoho jablka ráno a večer regeneruje a
očišťuje organismus.