Hrušky

Účinky: obsahují mimo vitamínů hlavně vápník, fosfor a lehce stravitelné

cukry. Mají antibakteriální, močopudný a posilující účinek, zejména v

kombinací s ovesnými vločkami. Jejich plody nebo šťáva se používají v

lidovém léčitelství při obezitě, močových kamenech, vysokém krevním tlaku.

Vařené a pečené se používají proti kašli a záduchu, odvar ze sušených

hrušek proti průjmům. Hrušky pročišťují střeva, odstraňují zácpu a jiné

poruch y trávení. Některé odrůdy obsahují v dužině drobná zrníčka, které

lidem s citlivými střevy a poruchami žlučníku, pokud se konzumují v syrovém

stavu způsobují potíže. Plané hrušky mají léčivější vlastnosti jako hrušky

ušlechtilé.

Množství: pokud občas sníme hrušku, pozitivně si tím stimulujeme náladu.

 


Komentáře k receptu

comments powered by Disqus