Soja tajemství zdraví

Sója je téměř zázračná rostlina! Malé, nenápadné plody obsahují množství bílkovin, draslíku, fosforu, hořčíku, vápníku, vitamínu B, železa i zinku. Kombinace Omega3 a Omega6 mastných kyselin působí blahodárně na mozek, zrak a posiluje imunitu. Umíte si představit lepší doplněk jídelníčku v dnešní době jako sójové produkty?
V hektickém 21. století máme na sebe velmi málo času. I když si dokážeme najít čas na hodinu jógy či aerobiku, zapomínáme se správně stravovat. Často se spokojíme s jídlem z rychlého občerstvení či s bagetou. Aktuální trendy však hovoří jasnou řečí: pravidelný přísun sóji a sójových výrobků prospívá zdraví, posiluje imunitu i vitalitu. Na slovenský trh právě přichází absolutní novinka - značkové produkty renomovaného belgického výrobce sójových doplňků výživy Alpro soya. Společnost 30 let zdokonaluje technologie při výrobě sójových produktů a zajišťuje zpracování nejkvalitnějších sójových bobů. Pečlivě přitom dohlížejí na kvalitu během celého procesu výroby od sběru a transportu plodů až po prodej konečnému spotřebiteli. Kvalita zboží a spokojený zákazník jsou v Alpro soya na prvním místě.
Zdraví z přírody ukryté v lahodném nápoji
Vlajkovou lodí producenta Alpro soya je vysoce kvalitní sójový nápoj Alpro soya Natural (doporučená cena 1,99 €). Budete překvapeni plnou chutí a vydatností tohoto sójového nápoje, no Alpro Soya Natural je vhodná i na vaření. Vyzkoušejte odlehčené kuře na smetaně, lahodné palačinky či ovocný koktejl. Jeho lahodná chuť spočívá v čistě přírodní výrobě bez konzervačních látek. Při všech svých produktech garantuje Apro soya 100% přírodní původ a přísný zákaz používání geneticky modifikovaných plodů.
 
"Velkými benefity sójových výrobků Alpro soya je přidán vápník, který se stará o zdravý chrup i kosti celého těla. Zároveň vitamíny B2 a B12 podporují látkovou výměnu, krvetvorbu a blahodárně působí na nervový systém. Kvalitní sójový nápoj platí za plnohodnotnou náhradu kravského mléka nejen při přímé konzumaci, ale také v kuchyni, "vysvětluje specialista na zdravou výživu Ing. Peter Havlíček.
Co je to sója?
Sója (latinsky Glycine max) je luštěnina pocházející z Východní Asie. Patří do rodu sója z čeledi bobovité. Tato rostlina původem z Číny se dostala do Ameriky a Evropy v 18. století. Velmi rychle se stala oblíbenou po celém světě díky vyváženým nutričním hodnotám, pozitivnímu vlivu na zdraví člověka a dostupnosti. V současnosti jsou největšími producenty sóji Spojené státy, Brazílie, Austrálie a Argentina.

Autor: Hana Morávková

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus