Sladký hrášek v našem jídle
Zapomeňte na doplňky výživy, mladý hrášek na začátku léta dodá vašemu tělu vše, co potřebuje.
Mladý hrášek je především bohatým zdrojem vitamínu C a nezanedbatelným zdrojem hořčíku, zinku, draslíku a mědi. Tato kombinace je skvělá pro pleť i vlasy. Pro vysoké hodnoty některých vitamínů skupiny B budete mít nejen "pevné nervy", ale i napnutou a mladistvou pokožku. Nesmíme zapomínat ani na podíl vlákniny, která se postará o zlepšení trávení a pročištění celého trávicího traktu.
Podobně jako ostatní luštěniny, i hrách je bohatým zdrojem bílkovin, obsahuje také cukry, které jsou okamžitým zdrojem energie potřebné pro fungování organismu. Pozor! Tepelnou úpravou hrách ztrácí až 90 procent všech vitamínů a minerálů. Takže netřeba váhat, začátek léta je ideálním obdobím na jezení sladkého, čerstvého hrachu.
Autor: Nora Svůdná