Salát Rukola zdroj vitamínuC

Ne každý ví, kolik vitamínů se skrývá v této úžasné zelené aromatické rostlince, která se navíc velmi snadno pěstuje. Je totiž nenáročná jako plevel.

Rukola chutná i syrová.

Do každého jídla

Stačí si koupit její semínka a zasadit je, například i na balkóně. Pak už si z ní už jen budete uzobávat. V teplých evropských zemích jako je například Řecko či Itálie ji používají téměř do každého jídla. Už je však známá i na Slovensku. Chutná úžasně! Za její domov se považuje Apeninský poloostrov.

Co obsahuje

Rukola je bohatá například na vitamín C či betkarotén. Kromě toho čistí krev a játra. Dobrou zprávou pro ty, kteří chtějí přibrat je, že zvyšuje chuť k jídlu. S tím souvisí i informace, že pomáhá při zažívacích potížích. Kdo pravidelně jí rukolu, nedá únavě šanci a posílí si také imunitu.

Žádná věda

S rukolou netřeba dělat žádnou vědu a netrápit se se složitými recepty. Jíst ji lze totiž i syrovou. Dá se však i vařit či restovat. Hodí se do každého jídla. Ať už si připravujete těstoviny, chcete si ochutit rýži, zeleninový salát či maso ...

Autor: Soňa Stará

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus