Při kterém koření se hubne
Koření bylo kdysi velmi vzácným artiklem, za který se platili na trzích velké částky a ne každý si ho mohl dovolit. Není totiž jen látkou určenou k aromatizaci ale má i jiné účinky.
V naší kuchyni používáme mnoho druhů koření, směsí i bylinek. Většinou však jen na zvýraznění chuti jídel. Koření, kromě jiných účinků dokáže pomoci nastartovat v našem těle procesy, které nás zbaví nechtěných kilogramů.
- Chilli omezuje chuť k jídlu, kapsaicin v nich snižuje pocit hladu a zvyšuje spalování kalorií. Efekt je větší pokud nejste milovníkem pálivých jídel a váš organismus na ně není zvyklý.
- Vanilka pomáhá odvádět z těla vodu a také zamezuje chuti k jídlu.
- Kardamon požírá tuky. Můžete ho konzumovat ve formě nápoje, přidejte ke kardamomu semínkům hřebíček, skořici a zázvor, uvařte, deset minut vyluhujte a vypijte.
- Na podporu trávení je výborná máta . Pomáhá i při žaludečních potížích. Uvařte si z ní čaj.
- Hlad zaženete s muškátovým oříškem . Zahřívá organismus, pomáhá spalovat tuky. Můžete jej použít do masa, těstovin, či koláčů. S jeho používáním to ale nepřehánějte.
- Spalování tuků spouští i černé a bílý pepř . Většinou se používá při vaření ale špetku si můžete dát i do čaje.
- Zázvor urychluje látkovou výměnu, rozšiřuje cévy. Můžete si udělat zázvorový čaj.
Autor: Zuzana Smutná