Potraviny proti kvasinkám

Kvasinkovým onemocněním často trpí ženy, onemocnění se léčí léky, současně je pro pacienta vhodné i upravit stravovací návyky.

Dieta se časově pohybuje od 3 do 6 měsíců, aby se kvasinky nevrátily, je dobré tento způsob stravování prodloužit. Základ Protikvasinková dieta spočívá ve vyloučení cukru a bílé mouky.

1, V prvních dvou týdnech se konzumuje hlavně kuřecí a rybí maso, mléčné výrobky a zeleniny. Upřednostněte dušení a vaření na páře, během dne konzumujte co nejvíce bílého neslazeného jogurtu. Abyste neztratili příliš na hmotnosti, doplňujte stravu o několik lžiček olivového oleje, slunečnicovými nebo dýňovými semínky či hrstí lískových oříšků.

2, Po 14 dnech, můžete stravu doplnit o citrusové ovoce, kyselé jablka a hrušky. Mezi nevhodné ovoce patří banány a hrozny. Zároveň můžete jíst celozrnné pečivo, pohanku, brambory, celozrnnou rýži. Zároveň jsou povoleny tuky: za studena lisované a nerafinované čisté margaríny, rostlinné oleje, umělá sladidla.

Ze stravy je nutné vyloučit bílou mouku, cukr ve všech podobách i alkohol. "Šetřete" se solí, černou kávou a při úpravě potravin použijte bylinky.

Co je možné konzumovat:

  • - zelenina: saláty a čerstvá sezónní zelenina, brokolice, celer, česnek, artyčoky, avokádo, luštěniny, tykve, lilek, chřest, červená řepa, křen, olivy, paprika, brambory, čekanka, pažitka, pórek, rajčata , ředkvička, mrkve, okurky, špenát zelí, řeřicha, cibule
  • - ovoce: citrony, kyselé hrušky a jablka
  • - koření: bylinky, křen, skořice, ocet, vanilka
  • - živočišné produkty: jogurt s živými kulturami, drůbeží maso a ryby, mořské plody , sýry, tvaroh, vejce
  • - nápoje: mátový čaj, lapacho čaj, minerální vody, zeleninové šťávy
  • - oleje a tuky: za studena lisované a nerafinované čisté margaríny, rostlinné oleje
  • - semene a ořechy: lískové, vlašské a kešu oříšky, kokosové ořechy, sezamová, dýňová a slunečnicová semena

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus