Plísňová onemocnění

Na první pohled běžné potraviny, které jsou dlouhodobě součástí našeho jídelníčku. Máte však problémy s kůží, dýchacími cestami nebo cítíte v ústech lechtání a sladkou chuť? Zbystřete pozornost, je pravděpodobné, že se vám v těle přemnožili kvasinky. Rádi vám prozradí, co je způsobuje.

Kvasinky Candida albicans má v těle každý z nás. Jde o přirozenou součást závěrečné fáze trávení. Nacházejí se tedy v tlustém střevě a za normálních okolností jsou v rovnováze s jinými mikroorganismy.
Pokud se však naruší tato rovnováha, dochází k přemnožení kvasinek, které se krví rozšíří do celého těla a tím vznikají i mnohé lokální onemocnění. Jde především o kožní problémy (mykóza nehtů a kůže), tvorbu afty, nadměrné množství lupů, silná menstruace, či migréna. Ani psychické výkyvy nejsou ojedinělé. Příznaky přemnožení kvasinek v organismu mohou být i v podobě zduřených uzlin, svědění a kruhů pod očima, nespavosti nebo ospalosti.
Imunitní systém je v té době pořádně oslabený a je to způsobeno každopádně nesprávnou výživou, kterou růst a množení těchto hub podporujete. Vyhýbejte se proto surovinám, které obsahují cukr jako ovoce, cukr, kakao, sladkosti, výrobky z bílé mouky, rýže, bramborám . Není dobré pít ani kávu, černý čaj a alkohol už vůbec ne (především víno ​​a pivo podporují kyselost a nadměrnou tvorbu kvasinek).
Pokud v sobě budujete stres a nosíte si spoustu problémů v sobě, máte nutkání ho kompenzovat právě sklenkou kvalitního vínka, zda hříšné sladkou čokoládou. Věřte však, že mnohem příjemnější a účinnější způsob je, jít "vybít" stres někde do tělocvičny nebo posilovny.
Během diety (která je nejúčinnějším lékem, když už trpíte tímto přemnožením) si naordinujte následující potraviny: ryby, drůbež, vařenou nebo dušenou zeleninu, houby, vejce, ořechy a různé druhy semínek , či těstoviny . Nezapomínejte ani na pravidelný přísun vitamínu C, B a tekutin v podobě čisté vody.
Pokud jste již jednou trpěli tímto plísňovým onemocněním, buďte si vědomi, že vaše náchylnost na to podlehnout, je mnohem vyšší než u jiných lidí. Stejně jsou na tom lidé, kteří dlouhodobě užívají léky (antibiotika a pod.), Které jim snižují imunitu. Jedině přesto je, být poctivý v dodržování kyselé a zásadité stravy.

Autor: Zuzana Smutná

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus