Nejzdravější potraviny
I když nositelem látek, důležitých pro dobrý chod organismu, jsou všechny potraviny, některé z nich jsou ještě větším přínosem pro naše zdraví. Jejich konzumací se postaráme o přísun vyššího procenta než základních stavebních látek, tak vitamínů i stopových prvků minerálů.
Potraviny zdraví mimořádně prospěšné:
ananas, artyčok, brokolice, brusinka, česnek, cibule, čaj, borůvka, zázvor, jogurt, zelí, krůtí maso, mrkev, oves, paprička chilli, pomeranč, ryby (zejména mořské), sladký brambor (batáty), slunečnicová semena, salátová zelenina, vlašský ořech.
Další zdravé potraviny a pochutiny:
anýz, avokádo, lilek, banán, bazalka, broskev, cizrna, citrusové ovoce, podmáslí a kefír, červená řepa, čekanka, třešeň, červená paprika, černý rybíz, fazole, fenykl, fík, granátové jablko, hlízy, hrách, hrozny, hruška , křen, jablko, jahoda, kakao, koriandr, kopr, kukuřice, kuřecí játra, lněná semena, mandle, mango, meruňka, měkkýši a korýši, med, mléko, mořské řasy, olivový olej, ostružina (ostružina), ovesné vločky, papája , rajče, petržel, pohanka, pórek, proso, pšenice, kmín, ředkvička, rozmarýn, rýže, švestka, sója, sýry, šalvěj, šipky, Sitak (asijské houby), čočka, špalda (obilovina), chřest, špenát, dýně, dýňová semínka, tvaroh, okurka, vejce, celer, brambora, řeřicha, žlutý meloun.