Lék z deštného pralesa

"Božský strom" Tabebuia impetiginosa dorůstá do obrovských výšek (i 30 metrů) a dožívá se úctyhodného věku (více než půlstoletí) a ve vnitřní části své kůry skrývá bohatství látek, z nichž se vyrábí lahodný nápoj. Inkové jeho blahodárné účinky znali již v dávných časech, v současnosti se jimi můžeme obohatit i my.

Dočervena zbarvená kůra Tabebuia je základem čaje lapacho a samotná Tabebuia je považována za jednu z najlečivějších rostlin na světě. Má protibakteriální a antivirové účinky, vysoký obsah železa stimuluje tvorbu krvinek, lidem trpícím cukrovkou pomáhá brzděním příjmu cukrů, což ocení i ti, kteří věčně trpí nadváhou. Vylučuje z těla škodlivé látky a toxiny, je bohatý na antioxidanty, redukuje rakovinotvorné látky, působí protizánětlivě, regeneruje cévy, rány, léčí ekzémy, lupénku. Jeho největší síla pramení v budování pevné imunity jedince, která ho dokáže ochránit před čímkoliv. Jednu vrchovatou čajovou lžičku lapacha povaříme 12 až 15 minut ve třech deci vody a dalších 15 minut louhujeme. Čaj podáváme teplý a neochucený třikrát denně po dobu dvou týdnů.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus