Kuřecí maso s pórkem a bramborovou kaší v parním hrnci

Použité suroviny:

pórek - 1 ks
sůl
kuřecí prsa -400 dkg
kmín
česnek -1 stroužek
grilovací koření -1 lžíce
příloha: brambory -5 ks
máslo, mléko

Jak recept připravit:

Kuřecí maso nakrájíme na plátky a osolíme. Předem jsem si schovala omastek z pečeného kuřete a tím jsem
maso potřela, dodá tomu chuť. Nakonec kuře posypeme grilovacím kořením. Maso poklademe do napařovací nádoby.
Pórek očistíme, nakrájíme na kolečka a přidáme k masu.
Brambory oloupeme, nakrájíme na silnější kolečka, osolíme a také dáme do napařovací mísy. Na síto v
hrnci, kde se dává koření, dáme jeden dílek česneku a trochu kmínů. Dospod hrnce dáme mísu s brambory, nahoru
mísu s kuřecím masem. Kuřecí maso s pórkem v hrnci vaříme 40 minut. Po 20 minutách jsem kuře otočila, znovu
posypala grilovacím kořením.
Když máme hotovo, dáme brambory do mísy a připravíme kaši, jak máme rádi.
Kuřecí maso s pórkem a kaší zdobíme čerstvým pórkem.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus