Salát bramborový z ostrova Hvar
Použité suroviny:
1-3 středně velké brambory | 1 menší cibule | 1,5 lžíce jablečného octa | 2 lžíce proška, nemáme-li,
postačí bílé víno | 3 lžíce olivového oleje | 1 špetka soli, podle chuti a špetka mletého pepře | dle chuti:
pertželka | 1 citrón
Jak recept připravit:
Brambory oloupeme a nakrájíme na osminky. Dáme vařit do osolené vody. Než se brambory uvaří připravíme si
cibuli, kterou oloupeme a nakrajíme na kousky. Dáme do mísy, ve které budeme salát připravovat. Přidáme
jablečný ocet, prošek nebo bílé víno, olivový olej, podle potřeby sůl a pepř. Zakápneme pár kapkami citrónu.
Petrželku si nasekáme nadrobno a přidáme do směsi. Ponecháme si jen pár snítek na ozdobu. Tyto přísady
promícháme a když máme uvařené brambory, scedíme je a přidáme do mísy k ostatním surovinám. Promícháme a
můžeme podávat studené i vlahé. Navrch ozdobíme snítkou z petrželky.