Salát bramborový se žampióny a vínem

Použité suroviny:

800 g vařených brambor | 4 vejce uvařená naměkko | 1 malá plechovka žampionů | 1 malé jablko | 1 středně
velká cibule | 1 sklenička majonézy | 3 polévkové lžíce přírodního bílého vína | 1 polévková lžíce hořčice |
1 polévková lžíce sekané petrželky | dle chuti: cukr, sůl a mletý pepř

Jak recept připravit:

Brambory oloupeme. Nakrájíme na plátky, dáme do mísy, osolíme a opepříme. Vejce oloupeme a nakrájíme
nadrobno. Žampiony scedíme a nakrájíme na drobné nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Jablko
oloupeme a nakrouháme na tenké plátky. Vše přidáme do mísy, zalijeme vínem a promícháme. Zvlášť umícháme
majonézu s hořčicí a zjemníme cukrem. Přelijeme přes salát a zlehka vmícháme. Hotový salát posypeme
petrželkou a dáme rozležet do chladničky.