Salát bramborový s vejci a zelenou omáčkou
Použité suroviny:
	4 porce nové brambory
	2 vejce
	2 cibule
	150 g bílého jogurtu
	dle chuti: sůl a pepř
	2 lžíce sekané petrželky
	1 lžíce sekané pažitky
	dle chuti: citrónová šťáva
	1 špetka sladké papriky
Jak recept připravit:
	Brambory vaříme cca 20-30 minut, oloupeme a ještě teplé nakrájíme na tenké plátky. Vejce vaříme 10 minut.
	Slijeme a necháme vychladnout. Cibulku najemno nasekáme. Jogurt našleháme vidličkou, osolíme a opepříme.
	Vmícháme bylinky a cibulku. Ochutíme citrónovou šťávou a paprikou. Vejce rozčtvrtíme a položíme s bramborami
	na mísu. Polijeme bylinkovou omáčkou.