Salát bramborový s uzeným sýrem a Kunovjankou
Použité suroviny:
500 g brambor vařených ve slupce a oloupaných | 1 sklenička nakládané zeleniny Kunovjanka | 1 středně
velká cibule | 200 g uzeného eidamu vcelku | 1 polévková lžíce pikantní hořčice | 1/2 kelímku kysané smetany
| 5 polévkových lžic majonézy | 1 polévková lžíce citronové šťávy | dle chuti: sůl, mletý pepř a cukr | 4
omyté snítky petrželky na ozdobu
Jak recept připravit:
Brambory pokrájíme na kostičky. Zeleninu slijeme, necháme okapat a podle potřeby pokrájíme na menší
kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Sýr nakrájíme na kostičky. Vše vložíme do mísy. Smetanu
smícháme s majonézou, citronovou šťávou a dochutíme solí, pepřem a cukrem. Dobře promícháme a zlehka vmícháme
do bramborové směsi. Necháme v chladničce rozležet alespoň 2 hodiny a před podáváním každou porci ozdobíme
snítkou petrželky.