Salát bramborový s ředkvičkami a vajíčkem

Použité suroviny:

600 g brambor, 2 vejce, 4 jarní cibulky, svazek ředkviček, 100 g sójových klíčků, 5 lžic vývaru z kuřete,
3 lžíce vinného octa, sůl, pepř, 2 lžíce bílého jogurtu, 6 lžic majolky

Jak recept připravit:

Brambory povaříme ve slupce ve vroucí vodě asi 20 minut. Necháme vychladnout a pak je oloupeme. Oloupané
brambory nakrájíme na kostičky. Vejce oloupeme a nasekáme. Zelenou cibulku omyjeme a nakrájíme nadrobno.
Ředkvičky omyjeme, zbavíme zelených částí a pokrájíme. Pak je krátce povaříme ve vroucí vodě a slijeme.
Brambory promícháme s vejci, cibulkou a ředkvičkami, přidáme sójové klíčky. Vývar smícháme s octem a
okořeníme. Dresinkem zalijeme salát a necháme jej na chladném místě asi 15 minut uležet. Salát podáváme na
míse s bílým pečivem a pivem nebo mlékem.