Zvěřinové pečené plátky
Použité suroviny:
500 g zvěřiny (srnčí, dančí, kančí kýta) | 2-3 středně velké cibule | 150 g anglické slaniny | dle
potřeby: olej | dle chuti: sůl a pepř
Jak recept připravit:
Maso nakrájíme na asi 1 cm silné plátky (jako na řízky) a naklepeme z obou stran. Dobře posolíme,
popepříme. Nakrájíme cibuli a slaninu na kostičky. Do kastrolu naložíme maso s cibulí a slaninou a zalijeme
olejem (asi 1/2 čtvrtlitrového hrnku) a vše promícháme. Necháme nejlépe do druhého dne v lednici proležet.
Druhý den dáme vše do pekáčku nebo jiné pečící formy, podlijeme vodou (asi 1/4 litru), můžeme ještě přidat
trochu sádla nebo másla a pečeme při 220 stupních za občasného podlévání zhruba 2-3 hodiny (záleží na tom, z
jak starého kusu zvěře maso je a kolik masa dáváte péct). Maso je hotové, když je zcela křehké a při
ochutnávání se rozpadá na jazyku.