Z divočáka řízky na cibuli

Zkrocený divočák zvýrazněn chutí uzené slaniny potěší příznivce tradičních chutí.

Ingredience:

  • 500 g masa z divočáka
  • mletý pepř
  • nové koření
  • hladká mouky
  • 40 g masti
  • 100 g cibule
  • 30 g uzené slaniny

Příprava:
Maso omyjeme vcelku, osušíme a nakrájíme na řízky, které osolíme, opepříme a obalíme v mouce. V tlakovém hrnci rozpustíme sádlo a řízky na ní z obou stran opečeme. Pak je vyjmeme a na zbývající sádle zpěníme posekanou cibuli. Řízky vrátíme do hrnce zpět, podlijeme vodou a pod tlakem dusíme 30 minut. Hotové řízky polijeme uzenou slaninou, kterou jsme nakrájeli na kostky a osmžili. Podáváme s brambory a sezónním zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus