Z divočáka řízky na cibuli
Zkrocený divočák zvýrazněn chutí uzené slaniny potěší příznivce tradičních chutí.
Ingredience:
- 500 g masa z divočáka
- mletý pepř
- nové koření
- hladká mouky
- 40 g masti
- 100 g cibule
- 30 g uzené slaniny
Příprava:
Maso omyjeme vcelku, osušíme a nakrájíme na řízky, které osolíme, opepříme a obalíme v mouce. V tlakovém hrnci rozpustíme sádlo a řízky na ní z obou stran opečeme. Pak je vyjmeme a na zbývající sádle zpěníme posekanou cibuli. Řízky vrátíme do hrnce zpět, podlijeme vodou a pod tlakem dusíme 30 minut. Hotové řízky polijeme uzenou slaninou, kterou jsme nakrájeli na kostky a osmžili. Podáváme s brambory a sezónním zeleninovým salátem.