Srnčí hřbet pečený
Osvědčená specialita pro milovníky zvěřiny. Při pečení třeba být trpělivý, aby srnčí masíčko skutečně změklo. Chutná výtečně.
Ingredience:
- 1 kg srnčieho zad
- 100 g uzené slaniny
- 80 g oleje
- 10 g hladké mouky
- 100 g cibule
- mletý pepř
- sůl
Příprava:
Dobře odležený srnčí hřbet dobře omyjeme, odblaníme a prošpikujeme uzenou slaninou. Osolíme, opepříme a uložíme na pekáč, na kterém jsme rozškvarili zbytek uzené slaniny pokrájené na kostky a nadrobno pokrájenou cibuli. Podlijeme vodou a přikryté dusíme v troubě za občasného polévání téměř doměkka. Dopečeme ho odkryté, pak ho vyjmeme a šťávu vydusíme na tuk. Pak ji poprášíme moukou, popražíme, zalijeme vývarem a vaříme, dokud se houstnoucí šťáva neodděluje od tuku. Maso pokrájíme a polijeme nepřecezenou šťávou. Podáváme s bramborovou kaší nebo rýží.