Srnčí hřbet pečený

 Osvědčená specialita pro milovníky zvěřiny. Při pečení třeba být trpělivý, aby srnčí masíčko skutečně změklo. Chutná výtečně.
Ingredience:

  • 1 kg srnčieho zad
  • 100 g uzené slaniny
  • 80 g oleje
  • 10 g hladké mouky
  • 100 g cibule
  • mletý pepř
  • sůl

Příprava:
Dobře odležený srnčí hřbet dobře omyjeme, odblaníme a prošpikujeme uzenou slaninou. Osolíme, opepříme a uložíme na pekáč, na kterém jsme rozškvarili zbytek uzené slaniny pokrájené na kostky a nadrobno pokrájenou cibuli. Podlijeme vodou a přikryté dusíme v troubě za občasného polévání téměř doměkka. Dopečeme ho odkryté, pak ho vyjmeme a šťávu vydusíme na tuk. Pak ji poprášíme moukou, popražíme, zalijeme vývarem a vaříme, dokud se houstnoucí šťáva neodděluje od tuku. Maso pokrájíme a polijeme nepřecezenou šťávou. Podáváme s bramborovou kaší nebo rýží.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus