Směs po pytlácku v alobalu
Použité suroviny:
350 g srnčí kýty | 350 g vepřové kýty | dle potřeby: olej | 150 g anglické slaniny | 150 g cibule | 150 g
žampionů | dle chuti: sůl a černý mletý pepř | 4 drcené kuličky jalovce | 100 g sterilovaných okurek | 4
vejce.
Jak recept připravit:
Oba druhy masa pokrájíme na nudličky, vložíme do mísy, opepříme, zasypeme drcenými kuličkami jalovce,
pokapeme olejem, promícháme a necháme v chladu odležet, nejlépe přes noc. Druhý den na pánvi v horkém oleji
restujeme, osolíme a vložíme do připravených plátů alobalu. Na zbylém oleji opečeme na nudličky nakrájenou
slaninu, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, necháme zesklovatět, pak přidáme na plátky pokrájené oloupané
žampiony, ještě chvíli necháme restovat a nakonec přidáme na nudličky pokrájené okurky. Vše promícháme,
odstavíme z ohně a promícháme se syrovými vejci, ale tak, aby se vejce nesrazila. Tuto směs navršíme na směs
masovou připravenou na plátcích alobalu, pořádně utěsníme a dáme na 20 minut zapéct do vyhřáté trouby.
Podáváme s opékanými brambory.