Jelení gulášek
Potřebujeme: 800 g předního jeleního masa , 60 g sádla , 1 velká cibule , mletá červená paprika , pepř , sůl , 1-2 stroužky česneku , trochu majoránky a kmínu, 40 g hladké mouky , 1 dl červeného vína
Jelení maso pokrájíme na stejné kousky. Cibuli pokrájenou nadrobno osmahneme na sádle dočervena, přidáme mletou červenou papriku a hned zalijeme polévkou z kostí nebo horkou vodou, aby se cibule nespálila. Potom vložíme nakrájené maso, trochu ho osolíme a opepříme, přidáme rozetřený česnek, trochu majoránky a kmínu a vše dusíme přikryté asi půl druhé hodiny. Během dušení přiléváme polévku nebo horkou vodu a dbáme na to, aby se maso nepřipálilo. Když je měkké, šťávu vydusíme tak, aby byla hustá, zaprášíme moukou, osmahneme, znovu zalijeme polévkou nebo horkou vodou, aby omáčka byla přiměřeně hustá, a vše spolu dobře povaříme. Nakonec do hotového guláše přilijeme červené víno. Podáváme s chlebem.