Divoký zajíček

Klasika ze zvěřiny, zajíc utopen v záplavě chutné šťávy s příchutí brusinek a rybízu.

Ingredience:

  • 750 g masa ze zajíce (zadní část)
  • 50 g uzené slaniny
  • 40 g sádla nebo oleje
  • 50 g cibule
  • 150 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer)
  • bobkový list
  • mletý pepř
  • 600 ml vody
  • 30 g hladké mouky
  • hořčice
  • ocet
  • 1 lžíce rybízové ​​nebo brusinkové zavařeniny

Příprava:
Odleželé zaječí maso prošpikujeme proužky uzené slaniny. Na sádle nebo oleji v tlakovém hrnci zapěníme pokrájenou cibuli, přidáme maso, nakrájenou zeleninu, koření, bobkový list, 500 ml vody a sůl. Hrnec uzavřeme a maso dusíme 30 minut. Hotové maso vyjmeme a nakrájíme. V 100 ml vody rozmícháme mouku, zavářku přilijeme do šťávy a povaříme. Šťávu přetřeme přes síto a nakonec do ní zamícháme hořčici, zavařeninu a podle chuti okyselíme. Hotovou šťávou maso polijeme. Podáváme s domácí těstovinou, knedlíkem nebo makaróny.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus