Divoký zajíček
Klasika ze zvěřiny, zajíc utopen v záplavě chutné šťávy s příchutí brusinek a rybízu.
Ingredience:
- 750 g masa ze zajíce (zadní část)
- 50 g uzené slaniny
- 40 g sádla nebo oleje
- 50 g cibule
- 150 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer)
- bobkový list
- mletý pepř
- 600 ml vody
- 30 g hladké mouky
- hořčice
- ocet
- 1 lžíce rybízové nebo brusinkové zavařeniny
Příprava:
Odleželé zaječí maso prošpikujeme proužky uzené slaniny. Na sádle nebo oleji v tlakovém hrnci zapěníme pokrájenou cibuli, přidáme maso, nakrájenou zeleninu, koření, bobkový list, 500 ml vody a sůl. Hrnec uzavřeme a maso dusíme 30 minut. Hotové maso vyjmeme a nakrájíme. V 100 ml vody rozmícháme mouku, zavářku přilijeme do šťávy a povaříme. Šťávu přetřeme přes síto a nakonec do ní zamícháme hořčici, zavařeninu a podle chuti okyselíme. Hotovou šťávou maso polijeme. Podáváme s domácí těstovinou, knedlíkem nebo makaróny.