Ragú ze žabích stehýnek
Použité suroviny:
5 větších rajských jablíček
2 dkg Jihočeského másla
2 vejce
dle chuti: sůl
5 dkg šunky
3 bílky na sníh
1 snítka petržele
Jak recept připravit:
Neloupaná jablíčka vydlabeme. Na másle umícháme vejce a přidáme do nich dužninu z rajských jablíček. Dále
sekanou šunku a necháme zahoustnout. Vydlabaná jablíčka urovnáme na ohnivzdornou mísu a naplníme je míchanými
vejci se šunkou. Ze syrových čerstvých bílků si ušleháme tuhý sníh a lehce do něj přidáme sůl a nasekanou
petrželku. Poté jej vkusně upravíme kolem jablíček a dáme mísu na několik minut do trouby zapéci. Hotový
pokrm ozdobíme petrželkou a podáváme.