Sulc, Huspenina
	
	Tradiční studené jídlo, které se zvykne vařit zejména v zimním období.
Ingredience:
- 2 vepřové kolena
 - 1 až 2 vepřové kopyta
 - 300 g kořenové zeleniny
 - cibule
 - 2 lžíce octa
 - sůl
 - bobkový list
 - celý pepř
 
	Příprava:
	
	Kolena a nožky (ty jsou garancí pevnějšího aspiku, pokud máme raději jemnější, nožku dáme jen jednu) vložíme do vody a vaříme. Po chvíli přidáme celý pepř, bobkový list, sůl, očištěnou a pokrájenou kořenovou zeleninu (mrkev, petržel, celer) a celou cibuli. Když je maso už měkké, kolena a nožky vybereme a vývar svaříme s 2 lžícemi octa. Maso pak obereme, doměkka uvařenou kůži pokrájíme, ale mastné části z ní raději odstraníme. Kousky masa a kůže poklademe do hlubokých talířů a zalijeme procezeným vývarem. No huspeninu můžeme umístit i do větší vojenské mísy, ze které budeme ztuhlou huspeninu odkrajovat. Huspeninu necháme do druhého dne v lednici. Podáváme zakapanou octem a posypanou pokrájenou cibulkou.