Ovarová paštika

Krém z masa a vajec, který patří spíše k netradičním zabijačkové alternativám.


Ingredience:

  • vepřová hlava nebo 1,5 kg vepřových odřezků ze zabíjačky   
  • 4 vejce    
  • 100 ml vývaru  
  • sůl  
  • cibule   
  • grilovací koření

Příprava:
Vepřovou hlavu uvaříme v osolené vodě, do které dáme i cibuli. Potom maso oddělíme od kostí, pokrájíme na menší kousky a v robotu jej spolu s vývarem, vejci a kořením dobře rozmixujeme. Hotový krém pak dáme do obdélníkové formy na biskupský chlebíček a vaříme ve vodní lázni asi 90 minut. Uvařený ovarový krém necháme do druhého dne vychladnout, potom ho vyklopíme a můžeme ho krájet na plátky. Hodí se na přípravu obložených mís, ale i chlebíčků.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus