Červená rýže

Jednoduché, ale chutné pohoštění, které nesmí chybět na žádné zabijačce.


Ingredience:

  • 3 kg rýže nebo krupice  
  • 1 kg surové nebo uvařené vepřové krve 
  • sůl 
  • mletý pepř 
  • majoránka   
  • pár stroužků česneku  
  • 1 velká cibule

Příprava:
Rýži nebo kroupy uvaříme ve vodě, lepší je však ovar, ve kterém se vařily jitrnice a jiné zabijačkové pochoutky, tehdy bude základ chuťově výraznější. Potom přidáme krev a směs ochutíme solí, mletým pepřem, majoránkou, rozetřeným česnekem a nadrobno pokrájenou cibulí. Kaši za stálého míchání vaříme na mírném ohni, nesmí se připálit. Uchováváme na chladném místě, podáváme však vždy teplou, pro vylepšení ji po zahřátí můžeme posypat škvarků.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus