Pudinkový dezert s vlašskými ořechy
Použité suroviny:
100 g jader vlašských ořechů | 175 g hnědého cukru | 175 g změklého másla | 50 g mascarpone | 4 lžíce
pomerančové šťávy | 1 špetka soli | 1 vejce | 120 g mouky | dle potřeby: máta na ozdobu
Jak recept připravit:
Ořechy posekáme, polovinu z nich nasypeme do vymazané zapékací formy.
V hrnci dusíme asi 2 min. 50 g másla, 50 g cukru, mascarpone, 3 lžíce pomerančové šťávy a sůl. Polovinu
směsi přelijeme do formy a potřásáním rozlijeme po stěnách.
Zbývající máslo ušleháme do pěny a postupně vmícháváme zbylý cukr, vejce, mouku a zbytek pomerančové
šťávy. Těsto vložíme i do formy a zakryjeme papírem na pečení. Převážeme kuchyňskou nití.
Formu vložíme do vodní lázně a vaříme asi 75 min. Pudink vyklopíme a přelijeme zbylou horkou omáčkou.
Dezert ozdobíme mátou.