Pascha

Použité suroviny:

800 g nízkotučného tvarohu
400 g másla
400 ml smetany ke šlehání
400 g cukru
3 žloutky
2 lžičky citronové kůry
půl sáčku vanilkového cukru
100 g kandovaného ovoce

Jak recept připravit:

Čerstvý tvaroh rozetrěme s cukrem a máslem. Druhou část cukru utřeme se žloutky, přidáme k tvarohu a
důkladně promícháme. Pak přidáme citrónovou kůru a vanilkový cukr. Smetanu ušleháme a zamícháme do tvarohové
směsi. Pak přisypeme kandované ovoce. Dortovou formu vyložíme čistým plátnem, napěchujeme do ní tvarohovou
směs, rohy plátna přehneme, paschu zatížime, aby se dobře slisovala, a uložíme ji na 2-3 dny na chladné místo
(nejlépe do lednice). Před podáváním ji ozdobíme kandovaným ovocem nebo slabou vrstvou barevné želatiny.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus