Dívka kota s banánem na piškotách
Použité suroviny:
Panna cotta:
10g prášková želatina
300ml smetana ke šlehání (33% tuku a víc)
200ml plnotučné mléko
50g cukr krupice
vanilka
Medové želé:
400ml voda
115g med
8g prášková želatina
Banánovo-tvarohový krém:
10g třtinový vanilkový cukr
10ml plnotučné mléko
1 střední banán
1/2 lžíce citron. šťávy
70g tvaroh
Piškotové těsto:
5 vajec
5 lžic cukr krupice
6 lžic polohrubá mouka
máslo na vymazání plechu
mouka na vysypání
marmeláda na mezivrstvy
Jak recept připravit:
Panna cotta: Želatinu a mléko cca 50ml smícháme a necháme 5 až 10 minut bobtnat. Zahříváme smetanu,
zbytek mléka, cukr, vanilku v pánvi, až se cukr rozpustí a směs dosáhne 80C. Nalijeme tuto směs na želatinu a
mícháme do úplného rozpuštění želatiny. Necháme krátce vychladit asi 5 minut.
Medové želé: Vodu a med nalijeme do hrnce, posypeme želatinou a necháme ji bobtnat asi 5 minut. Pak vše
zahříváme za stálého míchání, až se želatina rozpustí a směs dosáhne 90C. Dáme stranou a necháme 10-15 minut
vychladnout.
Banánovo-tvarohový krém: Mléko a cukr nalijeme do malé pánvičky a na nízký plamen zahříváme do rozpuštění
cukru. Banán pokrájíme na kolečka, přidáme tvaroh a vystydlé mléko s cukrem. Rozmixujeme dohladka a krémova.
Sestavení: Těsto rozřežeme, promažeme jednotlivé vrsty marmeládou, poklademe banány, a pak jednotlivé
vrsty panna cotty, medového želé - dbáme vždy, aby vrstvy byly ztuhlé - než přidáme další. Zdobíme čokoládou,
banánem...