Dívka kota
Použité suroviny:
500 ml Jihočeské smetany trvanlivé 31% 50g cukru, 1 van.lusk, 3 pl. želatiny, špetka soli.
Pyré: 200g mraženého ovoce (jahody nebo jiné...), 2 PL cukru.
Jak recept připravit:
Smetanu nalijeme do kastrůlku a přivedeme k varu společně s podélně rozkrojeným vanilkovým luskem.
Přidáme špetku soli a polovinu cukru a 10 minut povaříme. Nakonec vmícháme zbylý cukr a odstavíme.
Želatinu namočíme do ledové vody a necháme nabobtnat. Vymačkáme ji, aby v ní nebyla voda a vmícháme do
smetanového základu. Smetanovou směs za stálého míchání vychladíme ve studené vodní lázni, rozdělíme do
pohárů a v chladu necháme nejmémě 2 hodiny ztuhnout.
Lehce rozmrazené ovoce rozmixujeme s cukrem na pyré a přelijeme jím připravené poháry.