Čokoládový pohár
Použité suroviny:
5 dl Jihočeského mléka
1/2 balíčku pudinkového prášku s čokoládovou příchutí
3 lžíce kakaa
1 lžíce cukru
2 jablka
1 lžíce Jihočeského másla
2 lžíce rybízového džemu
2 hrušky
Jak recept připravit:
Pudinkový prášek rozmícháme v několika lžících mléka, smícháme s kakaovým práškem a máslem. Zbývající
mléko uvedem do varu, zalijeme ho připravenou směsí, zmírníme plamen a za stálého míchání připravíme
čokoládovoý krém. Po zhoustnutí ho odstravíme z ohně. Jablka a hrušky oloupeme, odstraníme z nich jádřince a
nakrájíme je na kostičky. Krátce je podusíme s přidáním trochy vody a cukru. Vychladlý kompot rozdělíme do
pohárů, zalijeme připraveným krémem a přizdobíme džemem.