Sousta pikantní

Použité suroviny:

110 g polohrubé mouky
110 g vychlazeného másla
110 g jemně nastrouhaného sýru jako je Gruyere, nebo podobného
50 g sardelek v oleji, slité a utřené
50 g vypeckovaných černých oliv pomletých, nebo na velice jemno posekaných
1/2 lžičky kayánského pepře
mořská hrubá sůl na posypání

Jak recept připravit:

V míse vypracovat těsto ze všech ingrediencí. Zabalit ho do plastického filmu a uschovat ho v lednici na
20 min.
Předehřát troubu na 200°C. Vyválet těsto na trochu pomoučeném vále. Nakrájet těsto na 5cm široké pruhy a
ty pak nakrájet na rovnoramenné trojůhelníky.
Poskládat je na plech a péct po 8–10min. do zlatava. Posypat je solí a nechat vychladnout.
P.S.: Sousta se velice dobře skladují po několik dní ve vzduchotěsně uzavřené nádobě, nebo se dají
zmarazit na 3 měsíce.