Pizza s artičoky

Pizza s artičoky

Potřebujeme: 

  1 / 4 kg hladké mouky speciál, 1 polévkovou lžíci oleje, 20 g droždí, sůl, vlažnou vodu, černé olivy, 150 g mozzarelly, 1 konzervu zavařovačky artičokových srdíček, 1 kapie, 1 papriku beraní roh, rukola, 1 cibuli, 2 stroužky česneku, oregano, 2 rajčata, 1 chilli papričku

Jak na to: 

  Rajčata spařte horkou vodou, oloupejte a nakrájejte nadrobno. Na oleji opečte cibuli, česnek, přidejte nakrájená rajčata, osolte, posypte oregánem a duste. Nechte vychladnout. Mouku smíchejte s trochou soli, nadrobeným droždím, olejem a přidejte vlažnou vodu, abyste vypracovali vláčné těsto. Rozdělte je na dva bochníky, vyválejte a dejte na plech. Potřete ho rajčatovou pastou a obložte mozarelou, kapii, artičoky, černými olivami, chilli papričkami a paprikou beraní roh nakrájenou nadrobno. Upečte a před podáváním posypte rukolou.