Pizza Italiana

Potřebujeme:

TĚSTO: 500g hladká mouka, 1 kostka droždí, 3PL olivový olej, 2,6 dcl vody, 1dcl mléka, 1 / 2 PL soli, 1pl cukr

Uděláme kvásek (droždí + teplé mléko, cukr), necháme chvíli postát, nakonec vše uhněteme a necháme odstát 20 minut. Těsto rozdělíme na dvě poloviny, jedna část by měla vyjít na jeden plech-rozválíme na tenko, chce to trochu trpělivosti, protože těsto zůstane tenké a trhá se. Natřeme na něj pasírované rajčata ( kečup), posypeme oreganem a bazalkou (může být i špetka granulovaného česneku), poklademe salám (šunka, klobása, slanina), dáme upéct, dokud okraje těsta mírně nezhnědnou. Vyjmeme, poklademe plátky sýra (niva, eidam ...), dáme ještě na pár minut do trouby, dokud se sýr neroztaví.