Pizza Calzone

 

Budeme potřebovat:

kvasnice
olivový olej
polohrubou mouku
sůl
oregano
pasírované rajčata
zeleninu (můžete použít mraženou zeleninovou směs)
sýr (ideálně Mozarellu ale dobrý je i klasický eidam)

Postup:

Těsto na pizzu můžeme připravit stejně jako v receptu Pizza, nejpopulárnější jídlo světa.
Můžeme použít i čerstvé kvasnice, které rozmícháme v teplé vodě, přidáme cukr, olivový olej a necháme 2-3 minut odstát. Potom rozmícháme s polohrubou moukou, důkladně prohněteme a necháme kynout pokud těsto nezdvojnásobí svůj objem. Vykynuté těsto opět prohněteme a necháme ještě chvilku dokynout. Zpracujeme ho na tenký pizza korpus, lépe elipsovitého než okrúhlaho tvaru. Smícháním pasírování rajčat, olivového oleje, soli a oregána získáme omáčku která je základem každé pizzy, i naší pizzy Calzone. Pizza těsto rozprostřeme na plech a polovičku pokryjeme omáčkou. Na omáčku nasypeme zeleninu, a strouhaný sýr. Nakonec náplň pokryjeme kousky nakrájeného sýra. Pizzu překlopíme a okraje slepíme dohromady do tvaru pizza kapsy. Můžeme si pomoci vidličkou. Dáme péct do předem vyhřáté trouby na 200 stupňů na přibližně 15 minut. Uznávám, že výsledek nevypadá jako z kuchařské knihy, vaše bude určitě vypadat lépe. Při opakovaném pokusu jsem slepil okraje pizzy ručně, bez vidličky, ale efekt byl přibližně stejný jako při předchozím žita. Podáváme vcelku, dobrou chuť.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus