Pikantní placáky s masovou náplní

Použité suroviny:

375 g hladké mouky
sůl
3 lžíce přepuštěného másla
2 vejce
olej na potření
2 nasekané šalotky
3 stroužky česneku
2 lžičky mletého římského kmínu
1 lžička mleté kurkumy
500 g mletého hovězího masa
3 červené najemno nasekané chilli papričky
olej na smažení

Jak recept připravit:

Mouku smícháme s 1 lžičkou soli a přidáme 2 lžíce přepuštěného másla. Jedno vejce rozšleháme s 250 ml
vody a přidáme k mouce. Přísady propracujeme a hněteme asi 10 minut, až vznikne vláčné těsto. Potřeme ho
olejem a necháme 2 hodiny odpočinout. Rozehřejeme zbývající máslo a podusíme na něm nasekanou šalotku. Česnek
oloupeme a prolisujeme k cibuli. Přidáme římský kmín a kurkumu. Dále dusíme asi 1 minutu. Vložíme mleté maso
a směs promícháme. Přimícháme chilli papričky a osolíme. Těsto rozdělíme na 12 dílů a utvoříme z nich
kuličky. Naolejovanými prsty vytáhneme z kuliček do stran asi 15 cm velké kulaté placky. Přikryjeme je fólií.
Rozšleháme druhé vejce. Wok vymažeme olejem a opatrně vložíme jednu placku. Potřeme ji rozšlehaným vejcem a
naneseme 2 vrchovaté lžíce náplně. Opékáme, až je spodní strana zlatavá. Placku přeložíme napůl, okraje k
sobě přitiskneme a uchováme ji horkou. Poté podáváme.