Masové palačinky

Použité suroviny:

100 g mletého masa, 25 g tuku, 20 g cibule, 30 g rajčat, 2 g soli, 0,2 g černého pepře, 5 g zelené
petrželky, 5 g slaného sýra, palačinky (500 ml mléka, 300 g mouky, 3 vejce, 2 g soli, olej na smažení) a
zálivka (mléka, mouka, vejce).

Jak recept připravit:

Do studeného tuku s trochou studené vody a soli přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a podusíme. Přidáme
část nakrájených rajčat a později i mleté maso. Rozmícháme, dusíme a ke konci vaření přidáme pepř se sladkou
paprikou, drobně nakrájenou zelenou petržel a malé množství vody. Usmažíme velmi tenké palačinky, které
naplníme vzniklou směsí, zavineme a obrácené položíme do mísy na pečení. Zalijeme zálivkou, posypeme
nastrouhaným sýrem a lehce zapečeme.