Listové plněné bochánky

Použité suroviny:

1 balíček listového těsta
1 telecí párek
2 lžíce kečupu
2 malé červené cibule
5 menších hlaviček žampionů
1 žlutou papriku
dle chuti: kousek pórku
1 vejce
dle potřeby: papír na pečení
dle potřeby: hladkou mouku na vál

Jak recept připravit:

Párky nakrájíme na menší kostičky, cibule oloupeme a pokrájíme na kolečka. Hlavičky žampionů pečlivě
oloupeme a překrojíme na polovinu. Papriku očistíme, zbavíme jadérek, pečlivě opláchneme a nakrájíme na tenké
proužky. Pórek také očistíme, nakrájíme na jemná kolečka nebo proužky a dáme do misky. Přelijeme vroucí vodou
a zhruba po 1 minutě vodu slijeme. Pórek dáme na síto a necháme důkladně okapat.
Vál posypeme moukou a těsto vyválíme na plát silný 1/2 cm. Ostrým nožem nebo rádýlkem rozkrájíme na deset
čtverců. Pomažeme je kečupem a na každý navršíme kousky párku, cibuli, půlku žampionu, nudličky papriky a
nakonec spařený pórek.
Čtverce uzavřeme a vytvoříme bochánky. Plech vypláchneme studenou vodou a bochánky na něj položíme. Vejce
rozkvedláme a potřeme jím bochánky po povrchu. Ve vyhřáté troubě (200 °C) pečeme bochánky asi 15 až 20 minut
dozlatova. Podáváme horké, nejlépe se zeleninovým salátem.