Koláč s cuketou a tymiánem

Použité suroviny:

3 vejce
dle chuti: čerstvý tymián
1 cuketa
3 lžíce smetany ke šlehání
120 g sýru blaťácké zlato
dle chuti: sůl a pepř
250 g kysané smetany
dle potřeby: olej na vymazání formy
těsto:
250 g hladké mouky
125 g Jihočeského másla
3-5 lžic studené vody
1 špetka soli

Jak recept připravit:

Nejprve si smícháním všech surovin připravíme těsto a necháme jej v chladničce odpočinout alespoň 2
hodiny. Koláčovou formu lehce vymažeme olejem, těsto vyválíme na velikost formy a formu jím vyložíme. Cuketu
nakrájíme na kolečka, sýr na kostičky. Kolečka cukety naklademe na těsto posypeme sýrem. Osolíme a opepříme,
posypeme lístky čerstvého tymiánu. V míse smícháme kysanou smetanu, šlehačku a vejce. Směs lehce prošleháme a
vlijeme a těsto s cuketou. Vložíme do vyhřáté trouby a při 190 °C pečeme cca 35 minut. Po vyjmutí z trouby
necháme 10 minut stát, aby koláč zpevnil. Chutná teplý i studený.Použité suroviny: